26 Haziran 2014 Perşembe

Cildimizin Neme ihtiyacı var

Cildimiz ve Saçlarımızın da Çiçekler gibi Neme ihtiyacı olduğunu bilmeyenimiz çoktur. Sadece Nem değil tatbiki ciddi Bakım ve ilgi gerektiren saçlarımız ve cildimiz için kullandığımız kozmetiğin aslında ham maddeler doğal bitkilerden elde edilir bu konuda sektörün lideri dermadolinin sitesinden aldığımız bilgileri paylaşmak istiyoruz


Argan çekirdeği ekstraktı

Water and Argania Spinosa Kernel Extract and Sodium Cocoyl Glutamate and Carbomer

Argan çekirdeği ekstraktı mükemmel serbest radikal karşıtı ve anti-aging etkili bir maddedir. Ekzemaya meyilli kuru cildi besler ve cilt bariyerini onarır. Yağlı ciltte sebore salgısını düzenler.Saçı kuvvetlendirir, parlaklık verir, yumuşak ve ipeksi his bırakır. Saç kökünü besler ve yeniden canlılık kazandırır

Argan Yağı

Ad

Argania Spinosa kernel Oil

Linoleic acid (Omega 6) ve Tocopherol içeriği zengin. Ekzemaya meyilli kuru ciltleri besleyici, cilt bariyerini yenileyici , yara ve çatlak iyileştirici aktif madde.

Benzofenon

Benzofenon -4

UVB, UVA2 filtresi.  Güneşin zararlı ışınlarından saçı  korur ve yıpranmasına mani olur.

Dimetikon

Dimetikon (Silikon) en yeni geliştirilen oklüzif maddedir. Bu ürün komedon ve alerjik reaksiyon oluşturmaması,  kokusuz ve yağsız olması, yayılabilirlik özelliklerinin iyi olması nedeniyle nemlendiriciler içinde yaygın olarak kullanılmaktadır. “Oil free” olarak  pazarlanan ürünlerde kullanıldığında, deriye uygulandıktan sonra silikon buharlaşmakta ve yağlılık hissi oluşmadan derinin nemlenmesi sağlanmaktadır.

E vitamini

Vitamin E (alfa-tokoferol) plazmada, membranlarda ve dokuda bulunan majör lipofilik bir antioksidandır. En önemli antioksidan etkisini lipit peroksidasyonunu önleyerek gerçekleştirir. Topikal E vitamini, hem antioksidan hem de UV emici özellikleri sayesinde fotokorunma sağlar; deride UV’ye bağlı eritem, ödem, fotoyaşlanma ve karsinogenezi engeller; UV’nin indüklediği immünsüpresyonu azaltır. Ayrıca tirozinaz inhibisyonu yoluyla melanogenezi  inhibe eder.

Transepidermal su kaybını azaltarak, stratum korneumun nem tutma kapasitesini ve esnekliğini belirgin oranda artırır.  Bu etkileriyle nemlendirici, antiaging, fotokoruyucu, kloazma tedavisinde kullanılan topikal formüllerin yapısında kullanılmaktadır.

E vitamini – 2

Epiermise kolayca penetre olabilen, yüksek etkinliğe sahip ve mikro kapsül formda E Vitamini. UV ışınlarına ve oxidatif stresin sebep olduğu hasara karşı koruma sağlar.

Cilt yaşlanmasını geciktirir, ince çizgi ve kırışıklıkları azaltır. Ödem oluşumunu önler, lipid bariyeri zenginleştirir.

E vitamini asetat

Vitamin E Acetate

Transepidermal su kaybını azaltarak korneumun su tutma kapasitesini arttırır. Güçlü antioksidan ve anti-enflamatuar etkilidir. E vitamini, saçlı deride kan dolaşımını hızlandırır. Saç büyümesini geliştirici ve/veya dökülmesini önleyici etkisi vardır.

Hiyaluronik asit

KOZMESÖTİK ETKEN MADDELER

Doç.Dr. Alev Eken

Hiyaluronik asit (hiyaluronon veya sodyum hiyaluronat) gibi glikozaminoglikanlar,  dermiste doğal olarak bulunan humektanlardır. Hiyaluronik asit kendi ağırlığının 1000 katı kadar su çekerek deriyi nemlendirir. Humektanlar (nem/su çekiciler), stratum korneuma penetre olabilen ve burada yüksek oranda su bağlayan, suda çözünen maddelerdir. Atmosferdeki nem oranı %80’in üzerinde olduğunda çevredeki nemi çekerek derinin hidrasyonunu artırırlar. Humektanlar, nemlendiricilerin buharlaşmasını ve sertleşmesini önleyerek ürünün raf ömrünü uzatırlar; bu özellikleriyle kozmetik nemlendiricilerin yapısına sıklıkla ilave edilen popüler içeriklerdir. Humektanlar, stratum korneuma su çekerek hafif şişme sağlarlar;  böylece ince kırışıklıklar geçici olarak azalır. Kırışıklık giderici etkisi uzun vadede olmasa da “kırışıklık giderici” olarak piyasaya sunulan kremler ve losyonlarçoğunlukla humektanlara bağlı etki gösterirler.

1.     Baumann L. Nemlendirici ajanlar. In Baumann L, ed. (çeviri: Eken A). Kozmetik Dermatoloji Prensipler ve Uygulamalar.  1.Baskı. Ankara: Orta Doğu Reklam Tanıtım ve Yayıncılık AŞ; 2003.p.93-98

2.     Corcoran T, Petros J, Clark RE, Viehman GE. Dry skin and moisturizers. Clin Dermatol 2001;19:387-392

3.     Draelos ZD. Therapeutic moisturizers. Dermatol Clin  2000;18:597-600

4.     Eken A. Nemlendiriciler. In. Eken A.  Kozmesötik

Kanola yağı

Ad

Vegetable Oil

Yavaş yayılan yağlandırıcı. Oleic acid(Omega -9), linoleic acid(Omega-6) ve tocopherol içeriyor. Sensitive ciltler için öneriliyor.

Keratin

Hydrolyzed Keratin Protein

Saç yüzeyindeki hasarı gidermeye ve nem içeriğini arttırmaya yardım eder.

Saçı ve saç derisini düzgünce kaplayarak nemini muhafaza eder ve saça parlaklık kazandırır.

Pasiflora yağı

Ad

Passiflora Incarnata Seed Oil

Yağlandırıcı.Ciltte transepidermal su kaybını önleyen  Linoleic acid'i % 70 oranında içerir.

Yavaş yayılan yağ olma özelliği ile uzun süre ciltte ipeksi his bırakır.

Peeling

Peeling ile stratum korneum ve yüzeysel epidermisteki hücrelerde ayrışma (spongioliz) ve dökülme olur. Yani, cildin bariyer özellikleri bozulmuştur. K.peeling sonrası yapılandırıcı / onarıcı nemlendirici kremler sürülerek, işlem bitirilir. Ceradolin losyon ve kremler de, çift katlı bariyer özelliklerine sahip olduğundan, rahatlıkla kullanılabilir.

Hatta lazer tedavilerinden sonra da koruyucu / onarıcı (seramit-skualen içermeleri nedeniyle) olarak kullanılırlar

Polikuaternium

Katyonik kondisyoner madde. Saçın ıslak ve kuru taranabilirliğini kolaylaştırır. Taramanın saça vereceği hasara engel olur.

Proteinler

Hydrolyzed Corn Protein (mısır) / Hydrolyzed Wheat Protein (buğday) / Hydrolyzed Soy (soya) Protein
Bitkilerden elde edilmiş serbest aminoasit karışımıdır. Saç ve sebumda doğal olarak bulunan aminoasit miktarını arttırır. Düşük molekül ağırlıklıdır.

Saça çok iyi nüfuz ederek nemini korur ve sağlıklı görünüm kazandırır.

Seramidler

Seramidler, stratum korneumda  en yaygın bulunan lipidlerdir.  Derinin yapısında, su tutma kapasitesinde ve  bariyer fonksiyonlarının sağlanmasında  anahtar rol oynarlar. Seramidlerin, atopik dermatit, psoriasis, iktiyozis, irritan/alerjik kontakt  dermatit ve   kuru deride  eksik oldukları gözlenmiştir.

Seramid  içeren formülasyonların topikal (yüzeysel) olarak uygulanmasıyla  hasarlı deri yeniden yapılandırılabilir.

(Choi MJ, Maibach HI. Role of ceramides in barrier function of healthy and  diseased   skin. Am J  Clin Dermatol 2006; 6: 215-223)

Seramid içeren losyonlar ve kremler, kimyasal peeling, lazer tedavisi, topikal salisilik asit, topikal ya da sistemik retinoik asit tedavileri ile birlikte ve derinin bariyer fonksiyonlarının bozulduğu diğer durumlarda  (güneşlenme sonrası, kuru iklim şartları, kimyasal maddelerle temas vb.) onarıcı, deriyi iyileştirici ve yeniden yapılandırıcı olurlar.

Glycosphingolipids (and) Phospholipids (and) Cholesterol Doğal kaynaklı Seramid. Nemlendirici,bariyer oluşturarak koruyan, onarıcı,anti irritan ve sensitive cilde uygun aktif madde

Shea yağı

Doğal Shea Yağı (Butyrospermum Parkii)

Shea Ya�ı

Shea yağı hafif yeşilimsi, fil dişi renginde Shea ağacının meyvesinin doğal bir ekstresidir. Shea butter nemlendirici gibi kozmetiklerde sık kullanılan bir üründür.

Özellikleri:

Nemlendirir.
Antiinflamatuar özellikleri vardır.
Shea yağının yara izlerini, egzemaları, yanıkları, çeşitli döküntüleri, sivilceyi, kuru deriyi, cilt lekelerini, çatlakları,kırışıklıkları ve sedef hastalığında tahrişi azaltıcı özelliği vardır.
Shea yağı doğal bir güneşten koruyucudur. Koruyuculuk düzeyi değişebilmekle beraber SPF 3 civarındadır.
Shea yağı ciltte yağlı bir his bırakmadan kolaylıkla emilir.
Shea yağı son zamanlarda çıkan nemlendiriciler de bulunmaktadır. Ayrıca saç nemlendiricilerinde saçların elektriklenmesi ve kırılmasına engellemek amacı ile kullanılır.

Sikloproksilamin

Ciclopiroxolamine

Sentetik bir Hydroxypyridone türevidir. Seboreik dermatit tedavisinde etkin şekilde kullanılan geniş spektrumlu antifungal (saçlı derideki mantara -kepek- karşı) ajandır.

Skualen

Ad

Skualen, oklüzif (kapatıcı/örtücü) özellikte, hidrokarbon yağları grubundan  bir nemlendirici maddedir. Stratum korneumu kaplayıp kapatarak trans epidermal su kaybını azaltırlar. Kuru derinin tedavisinde doğru seçeneklerden biri dir. Ayrıca pürüzsüz bir deri görünümü de sağlarlar.  Zeytinden elde edilmiş bitkisel Squalane. Biyoaktif yumuşatıcı,nemlendirici aktif madde.

Yağlı saçlar

Saç ve saçlı deride yağlanmanın en etkili bir biçimde kontrol altına alınabilmesi için, Kadolin ve Sedolin şampuanları şişe bazında dönüşümlü kullanmanız önerilir.

Her iki şampuanın içeriğinde, bir anti-mikotik asitin türevi olan  Disodium Undecylenamido MEA-Sulfosuccinate  bulunmaktadır. Bu madde yağlanmayı kontrol altına alma konusunda çok etkilidir. Kadolin ve Sedolin'in, yağlı saçlardaki anti-seboreik olgularda şişe bazında dönüşümlü kullanılmasını öneriyoruz.

SEDOLİN ŞAMPUANIN EŞDEĞERLİSİ YOKTUR.

2 şampuanın da formülleri kozmetik olarak ta gelişmiş, anti seboreik maddelerin, saç ve saçlı deriyi yıpratan etkileri giderilmiştir. Keza, her 2 şampuan da boyalı saçlara verilebilirler.

Zink pirition (çinko pirition)

Zinc Pyrithione

Anti-seboreik, anti-bakteriyel ve fungusitik ajan. Saçlı derideki  kepeğin giderilmesinde etkili aktif.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder